Sted

Trondheim

Areal, M2

500

Oppdragsgiver

Trøndelag teater

År

2019

Trøndelag Teater ønsket seg en inviterende vestibyle for besøkende og publikum. Et hyggelig og innbydende sted å treffes før og etter forestillinger. Ei «storstue» hvor alle er velkommen, med bedre akustikk og belysning, samt en omorganisering av billettluke og barsone. Inngangspartiet har fått en ny automatisk skyvedør. Vestibylen skulle bli et fleksibelt rom med flerbruksfunksjon hvor Teateret kan ha foredrag, før- og ettersnakk, teaterinnslag, happenings og premierefester m.m. Vestibylen fra -97 har verneklasse 2, dvs. bevaring. Det var derfor jevnlig kontakt med by- og fylkesantikvar underveis i prosessen. Interiørprosjektet forutsatte at tiltaket ikke skulle medføre endringer av fasader, yttervegger eller bærekonstruksjoner.

Det er en stor og høy glassfasade som følger hele rommet som er 7m høyt, dette i tillegg til mange harde overflater var svært utfordrende med tanke på akustikk. Gjennom en god prosess med tekniske fag, ble det utarbeidet gode tekniske løsninger for akustikk, lys/el og brann. I den nye baren serveres enkle retter og god kaffe, den er 9 meter lang og utført i blå, brannbehandlet Vahlcromat med freste spor på fronter, topplate i sort marmor («nero maquina») og rammeverk i sort stål. Der billettluka var tidligere er det nå blitt støtteareal for barsonen, med et lite anretningskjøkken samt egen oppvasksone. Dette gjør det mulig å utvide servicetilbudet til besøkende og gjør vestibylen til et fleksibelt flerbruksrom.

Ved hjelp nye akustiske løsninger, effekt- og dekorbelysning, materialer som tre, blå valhcromat, sort marmor, samt grønne frodige planter har vestibylen fått en mer innbydende atmosfære. Det er nå hyggelig å oppholde seg der. Det er også blitt mulig å realisere ulike aktiviteter slik som ønsket.