Sted

Åfjord kommune

Areal, M2

820

Oppdragsgiver

Privat

År

2006 - 2009

EKSTERN OMTALE

Stokkoy.no

Strand-hotellet, SUB-lugarene, ligger like ovenfor strandbaren på den spektakulære sandstranda på Hosnasand. Leilighetene er gravd inn i sandbanken for å dempe virkningene av inngrepet. Fra skråningen på baksiden ligger vegetasjon over nesten hele bygningen. Naturlig lys slipper inn gjennom glasskupler i taket. I forkant har hver av leilighetene en veranda /vinterhage med lett, transparent tak og fasade, og utsikt mot havet. Også dette prosjektet er gjennomført med et svært nøkternt budsjett.

SUB-lugarene er i hovedsak utført i plasstøpt betong under bakken, med kumringer i tak for dagslys i bakre deler.

Bordforskalinga er brukt som kledning på fronten utvendig. Langs baksiden av bygget løper en teknisk korridor som gir stor fleksibilitet i forhold til vedlikehold og mulighet for endringer. Alle leligheter er i utgangspunktet like i plan, men ved bruk av forskjellige overflater, belegg, møblering og utsmykning, har hvert rom fått sin egen utforming og karakter. Møbler og utsmykning er utført på stedet av mastergradstudenter fra Högskolan för Design och Konsthandtverk i Göteborg.

Alle rom og leiligheter er universelt utformet.