Sted

Lauvøya, Åfjord

Areal, M2

130

Oppdragsgiver

Privat

År

2012 - 2015

Lauvøya er ei lita øy ytterst ved innløpet til Åfjorden nordvest på Fosen. Øya er helt flat, og har bruforbindelse til fastlandet.

Oppdragsgiverne kjøpte gårdstunet for noen år siden og bruker det svært mye som fritidsbolig.

Naustet er gjennom rehabiliteringen blitt et strandkjøkken, med plass til gjester i et påbygget glassvolum. Den gamle, tette delen har fått et lysgjennomskinnelig tak, mens den nye glassdelen har tett tak.

Øyas landhandel lå tidligere i et 2 etasjers hus inntil tunets hovedhus. Oppdragsgiverne ønsket å bruke dette til et gjestehus, med et utsiktsrom/ leke-/gamerom over. De tente på trekantformen, som kom på slutten av en lang rekke skisser.

Hoveddelen i 1.etasje er kledd med ubehandlet trepanel, og UFO'en som har landet på taket har metallkledning. Trekanten hviler på knaster langt inne på taket, som igjen er forankret til kraftige stålbjelker i tak over 1.etasje.