Sted

Frosta

Areal, M2

320

Oppdragsgiver

Privat

År

2009 - 2012

EKSTERN OMTALE

DN.no: Trønder-terrior

Utgangspunktet for prosjektet var et eksisterende gårdstun med våningshus og låve som skulle oppgraderes og bygges ut for å bli hjemmet til en familie på 6 og en litt annerledes gårdsdrift.

Det viste seg et stykke ut i prosessen at byggene var i for dårlig teknisk stand til å kunne gjenbrukes, men da hadde prosjektet funnet sin form. Resultatet er et helt nytt gårdstun som likevel bærer et slags ekko av det gamle i dimensjonering av rom og fasader.

Den lune solkroken i tunet er videreført i det nye prosjektet. En nøktern materialbruk også henger også sammen med det som har vært. Derimot er det en helt ny type liv som leves her, og det har også satt sitt preg på utformingen. Der soverom og inngangsrom har takhøyder og romstørrelser gitt av den gamle tømmerkassen i våningshuset, er oppholdsrommet dobbelthøyt, med store skyvedører mot fjorden. Bak en garasjeport i låven finner man et innendørs basseng, og på loftet er det musikkstudio.